Nadia startte met triatlon

Een nieuwe uitdaging

25 februari 2021

Hallo, mijn naam is Nadia Vermeesen, a happy 43 year old.

Hoe het begon

Samen met mijn vriend Jef en mijn dochter Norah brengen wij het meeste van onze tijd door in Westerlo, “de parel der Kempen”. Enkele jaren geleden, na de geboorte van Norah wilde ik opnieuw starten met sporten en op dat moment was lopen de meest evidente keuze. Dankzij “Evy” en haar start to run app, begon ik met volle moed. Ook al was ik een gemiddeld sporter voor mijn zwangerschap, het deed zeer in het begin en het leek alsof ik terug van nul moest beginnen. Maar we hielden vol en minuut per minuut, ging het beter en beter. Rustige loopjes van 5 km langsheen de Nete konden mij opnieuw bekoren. Nadien heb ik verder opgebouwd en was de Abdijjogging in het vizier. Deze heb ik 2 maal meegedaan, heel rustig, maar voldaan en blij dat ik de 16 km kon uitlopen. Gedurende enige tijd liep ik mijn kilometers, maar vaak aan hetzelfde rustige tempo en hetzelfde aantal kilometers. Het leek mij maar niet te lukken om die snelheid op te drijven of die afstand aan te passen.

Kennismaking met WESTFIT

Toen hoorde ik van WESTFIT, fiets & multisport academie, een club met toptrainers die sporters van alle soorten, maten en gewichten begeleid. Ik heb mij bij hen aangesloten en ben gestart met de “loop/interval trainingen”. Elke week op woensdag spreken we af in groep/bubbel en werken we ons schema af. Na een grondige opwarming, beginnen we aan een half uurtje interval. De ene keer wat makkelijker dan de andere. Vaak is het onthouden van de combinaties moeilijker dan het lopen zelf, maar soit. In de winter lopen we onze toertjes op de piste en zodra de zon voldoende aanwezig is, zie je ons wekelijks in de Beeltjes door het stof klieven.

Vorig jaar heb ik dan mijn intrede gedaan bij de “fiets” discipline en leerde WESTFIT mij hoe ik veilig in groep, km kon malen doorheen rustige straatjes en velden van de Kempen tot in Aarschot, Diest, Scherpenheuvel, Zichem…elke week wat meer kilometers en hoogtemeters. Met als afsluiter “De Ardennendag”, waar met de ganse groep een superleuke en mooie rit mochten maken, 76 km en 1300 hoogtemeters konden we genieten van heerlijk weer en sfeer.

Sporten is niet alleen belangrijk voor je fysiek, maar ook mentaal geeft het een enorme boost!

Nadia, start2 atlete 2021

Een nieuwe uitdaging

Dit jaar heb ik mij nu laten verleiden tot een nieuwe challenge “Start to triatlon”, jaja…wat zal dat geven. Ook nu reken ik op mijn collega sporters en toptrainers om ons voor te bereiden en te motiveren. Ik weet in ieder geval dat ze hun best zullen doen, om ons zo goed mogelijk aan de start te brengen. De rest zullen we dan zelf moeten doen.

Vanaf maart zullen we dus met onze startbubbels, meerdere malen per week onze loopschoenen aantrekken, onze fiets opspringen en in het water duiken. Wanneer die eerste sprinttriatlon zal doorgaan is nog niet zeker, maar dat hij er komt is zeker!

Dankzij Triatlon Vlaanderen mogen we onze goede en kwade sportdagen met jullie allemaal delen. Met de bedoeling om iedereen die zin heeft in een nieuwe uitdaging te stimuleren. Sporten is niet alleen belangrijk voor je fysiek, maar ook mentaal geeft het een enorme boost. We hoeven niet allemaal topsporters te zijn, om er van te genieten !

Wij zijn er in ieder geval klaar voor…